Leasecontracten

Leasecontracten

Een leasecontract is een overeenkomst tussen degene die een auto leaset (particulier of bedrijf) en de leasemaatschappij. Een leaseovereenkomst kunt u dan ook zien als een krediet, die middels een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij moet worden terugbetaald.

Einde van het leasecontract
Bij sommige leasecontracten is het mogelijk om de auto aan het einde van de leaseperiode over te nemen van de leasemaatschappij. In dat geval wordt degene die de auto heeft geleaset eigenaar. Wanneer de overeenkomst wordt beëindigd voor de einddatum van het contract moet er in de meeste gevallen een boete worden betaald. Als u geen gebruik meer wilt maken van de leaseauto voor het einde van de contractperiode, kunt u natuurlijk ook de auto en het leasecontract door iemand anders over laten nemen.

Particulier of zakelijk leasen
Als particulier maakt u gebruik van de mogelijkheden van private lease. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met onverwachte kosten en rijdt u voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Als u zakelijk een auto wilt leasen, kan dat op twee manieren:

  • Operational lease
  • Financial lease

 

Operational lease
Bij operational lease loopt degene die de auto leaset vrijwel geen risico. De leasemaatschappij blijft namelijk zowel juridisch als economisch eigenaar van de auto. Bovendien wordt de auto, in het geval van zakelijk leasen, bij deze vorm van leasen niet op de balans van het bedrijf geplaatst.

Financial lease
Wanneer u kiest voor financial lease wordt u wel economisch, maar geen juridisch eigenaar van de leaseauto. Bij zakelijk leasen wordt de auto wel op de balans van het bedrijf geplaatst, waardoor u kunt profiteren van fiscaal voordeel. Als economisch eigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten voor onderhoud en reparatie.

Meer informatie
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de verschillende leasevormen. Ook als u benieuwd bent welke leasevormen voor u het meest geschikt is adviseren wij u graag. Wij zijn bereikbaar via 088 - 374 17 51 of info@claxion.nl.

 

Leasecontracten
Bel ons op: 088 - 374 17 51
of maak direct een afspraak

Copyright © 2024 Claxion // GSTALT