Voorwaarden

Voorwaarden private lease

Alles wat u moet weten!

Als u overweegt een auto te private leasen, dan is het verstandig om onderstaande informatie grondig door te nemen. Zo weet u precies waar u aan toe bent!


Eigen bijdrage bij schade?

  • De volledige eigen bijdrage voor schade bij aanvang van de leaseperiode bij een niet verhaalbare schade is € 500,- (of het schadebedrag als dat lager is).
  • Bij de eerste niet verhaalbare schade berekenen we u slechts 30% van de eigen bijdrage door (€ 150,-).
  • Bij de tweede niet verhaalbare schade berekenen we u 50% (€ 250,-) door.
  • Voor alle volgende niet verhaalbare schades gedurende de looptijd van het contract brengen we de volledige eigen bijdrage (€ 500,-) bij u in rekening.


Krijg ik een BKR registratie?
Claxion is vanuit het Keurmerk Private Lease verplicht een registratie te doen bij BKR. Het bedrag dat geregistreerd wordt staat vermeld op de leaseovereenkomst. Daarnaast is Claxion verplicht betalingsachterstanden bij BKR te melden, dit conform de richtlijnen van BKR.

Rekenvoorbeeld BKR Registratie:
De looptijd van uw leasecontract is 36 maanden en uw maandtermijn is € 275. Claxion registreert bij BKR: 36 x € 275,- = € 9.900,-

Aandachtspunt
Wanneer u binnen de looptijd van het private lease- contract van plan bent een huis te kopen is een private lease contract van invloed op de aanvraag van een hypotheek.


Kan ik mijn leasecontract beëindigen voor de afgesproken einddatum?
Het leasecontract kan voor de afgesproken einddatum (schriftelijk) worden opgezegd. U krijgt dan wel te maken met een opzegvergoeding. De opzegvergoeding bedraagt maximaal 50% van de nog resterende leasetermijnen. Wij bepalen de opzegvergoeding op basis van twee methodes, en brengen de voor u voordeligste methode in rekening.

Voorbeeld
Stel u heeft een leasecontract gesloten voor 48 maanden en maximaal 10.000 kilometers per jaar. De leaseprijs is € 300 per maand. Na 40 maanden wilt u graag het leasecontract beëindigen. De auto heeft tot dan toe gemiddeld 10.000 kilometers per jaar gereden (zoals overeengekomen in het leasecontract).

Methode 1
Als het contract was doorgelopen had u nog 8 keer de leaseprijs van € 300,- betaald, dat is € 2.400,-. Omdat u de lease voortijdig wilt beëindigen is de maximale opzegvergoeding 50% over de € 2.400,-, dat is € 1.200,-.

Methode 2
Daarnaast kijken we wat de leaseprijs was geweest als u bij aanvang direct een looptijd van 40 maanden had gekozen. Stel dat de leaseprijs bij 40 maanden € 320,- zou zijn. Dan heeft u 40 maanden € 20,- per maand (€ 320,- min € 300,-) te weinig betaald, dat is in totaal € 800,-.

In dit geval is de tweede methode voor u voordeliger, daarom brengen we een opzegvergoeding van € 800,- in rekening.

Let op
De opzegvergoeding (en overige openstaande bedragen) moet bijgeschreven staan op ons bankrekeningnummer op de gewenste einddatum (inleverdatum auto), anders loopt het leasecontract door.

 

De zekerheid van een volledige en transparante aanbieding
Als Private Lease wordt aangeboden dan bevat de aanbieding minimaal de volgende onderdelen:

  • Het merk, het type en de uitvoering van het voertuig;
  • De overeengekomen duur van de leaseperiode;
  • Het overeengekomen aantal kilometers, op jaarbasis;
  • Het bij aanvang van de leaseovereenkomst geldende termijnbedrag;
  • De meerkilometerprijs, of als het bedrag daarvan afhankelijk is van het aantal meerkilometers, de maximale meerkilometerprijs.

In het vaste maandbedrag zijn kosten voor onderhoud, reparatie, verzekeringen (WA + casco), pechhulp, vervangend vervoer na 48 uur en wegenbelasting inbegrepen. Behalve de brandstof regelt Claxion alles!

Pech onderweg
Bij pech onderweg of schade aan uw leasevoertuig kunt u direct bellen met de hulpdienst van de leaseafdeling op nummer: (026) 355 33 68

Acceptatieproces
Voor de acceptatie en toetsing bij BKR werken we samen met EDR. Als u tijdens het acceptatieproces vragen heeft kunt u contact opnemen met EDR via telefoonnummer (070) 452 53 10 of via e-mail op: acceptatie@edrcs.nl

Downloads
Overweegt u om een auto te private leasen? Dan kan de volgende informatie goed van pas komen. U vindt hiernaast alles wat u nog meer moet weten over Private Lease. Natuurlijk kan het zijn dat u nog met vragen zit. Onze Private Lease experts zitten daarom klaar om uw vragen te beantwoorden en om samen met u te kijken wat het beste bij u past.

– Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease (PDF, 413 kB)
– Aanvullende voorwaarden Private Lease (PDF, 208 kB
– Verzekeringsvoorwaarden Private Lease (PDF, 158 kB)
– Innameprotocol Claxion (PDF, 116 kB)
– Privacyverklaring Claxion (PDF, 57 kB)

Lees meer over het Keurmerk Private Lease op www.keurmerkprivatelease.nl

Voorwaarden
Bel ons op: 088 - 374 17 51
of maak direct een afspraak

Copyright © 2024 Claxion // GSTALT