Financial lease

Financial lease

Financial lease is een financieringsvorm waarbij u als ondernemer in maandelijkse termijnen het aankoopbedrag van de leaseauto aan Claxion terugbetaalt. Wanneer alle termijnen zijn voldaan, bent u eigenaar van de auto.

Economisch eigenaar
Gedurende de looptijd van het leasecontract is Claxion juridisch eigenaar en bent u de economisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat de auto op de bedrijfsbalans komt te staan en u kunt profiteren van fiscaal voordeel, zoals investeringsaftrek bij bedrijfswagens en bestelauto’s. Als economisch eigenaar bent u verantwoordelijk voor eventuele economische risico’s, zoals waardevermindering of veroudering van de auto. Ook de kosten voor onderhoud en reparatie zijn voor uw rekening.

Financial lease aflossen
Wanneer u gebruikmaakt van financial lease bent u verplicht de totale aanschafwaarde die Claxion voor de auto heeft betaald, terug te betalen. Het aflossen van deze aanschafwaarde gebeurt in vaste, maandelijkse termijnen die bestaan uit aflossing en rente. De hoogte van het leasebedrag wordt bepaald door onder andere de aanschafprijs van de auto. Nadat de laatste termijn is voldaan, wordt u behalve economisch eigenaar ook juridisch eigenaar van de auto en kunt u de auto op uw naam laten zetten. U kunt uw financial lease contract altijd tussentijds opzeggen door het restbedrag te voldoen, zonder boete.

Waarom financial lease?
Financial lease is voor veel ondernemers een interessante vorm van leasen. U wordt namelijk economisch eigenaar van een bedrijfsauto zonder dat u daarvoor direct een grote investering hoeft te doen. Een aantal voordelen van financial lease:

  • De liquide middelen van uw bedrijf blijven beschikbaar en het leenvermogen wordt minimaal aangetast
  • U kunt het maandbedrag verlagen door een slottermijn op te nemen of een aanbetaling te doen
  • U profiteert van het fiscale voordeel voor auto-eigenaren


Is financial lease iets voor u?
Bent u op zoek naar een manier om te profiteren van het fiscaal voordeel voor auto-eigenaren zonder direct een grote investering te doen voor de aanschaf van de auto? Dan is financial lease wellicht de leasevorm die bij u past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden van financial lease. Wij informeren u graag.


Alle leasevormen vergelijken Contact

Financial lease
Bel ons op: 088 - 374 17 51
of maak direct een afspraak

Copyright © 2024 Claxion // GSTALT