Leasen vs. kopen

Zakelijk leasen vs. kopen

Twijfelt u of u een bedrijfsauto wilt leasen of kopen? Om u op weg te helpen, zetten we de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

Kort of lang gebruik?
Voordat u de keuze maakt om te leasen of te kopen, is het belangrijk om een inschatting te maken van de periode dat u de auto wilt gaan gebruiken. Wilt u iedere twee of drie jaar een nieuwe auto rijden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om een auto te leasen. Voor een leaseauto hoeft u namelijk niet in één keer het aankoopbedrag te investeren, maar betaalt u een vast bedrag per maand. Bovendien kunt u ervoor kiezen om het onderhoud, de reparaties en verzekeringen van de auto over te laten aan de leasemaatschappij.

Een auto zakelijk kopen
Wanneer u van plan bent langere tijd van de auto gebruik te maken, is kopen een geschikte optie. Allereerst wordt u direct eigenaar van de auto en kunt u zoveel zakelijke kilometers rijden als u wilt. Met een lease auto mag de auto slechts een maximaal aantal kilometers per jaar afleggen. Voor alle kilometers daarboven moet u een meerprijs betalen. Daarnaast kunt u de afschrijving van uw gekochte auto verdelen over meerdere jaren. Door de auto voor een langere periode te gebruiken, is het mogelijk om de kosten te drukken.

Een auto zakelijk leasen
Leasen is een goede optie wanneer u meer geld wilt overhouden voor andere bedrijfsuitgaven. Met een leasecontract betaalt u een vast bedrag per maand en weet u precies waar u aan toe bent. Daarnaast hoeft u een leaseauto, in tegenstelling tot een gekochte auto, niet aan uw balans toe te voegen. Dit levert u ten eerste fiscaal voordeel op en daarnaast kunt u de kosten die u voor uw auto maakt, opgeven bij de belasting.

Advies nodig?
Wilt u meer advies over het zakelijk leasen of kopen van een auto? Vergelijk alle leasevormen in één overzicht of neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kijken welke optie het beste bij u en uw bedrijf past.


Alle leasevormen vergelijken Contact opnemen

Leasen vs. kopen
Bel ons op: 088 - 374 17 51
of maak direct een afspraak

Copyright © 2024 Claxion // GSTALT