Operational lease

Operational lease

Operational lease is de meest voorkomende vorm van zakelijk leasen. Voor een vast bedrag per maand bent u altijd en overal verzekerd van mobiliteit en service. Claxion blijft eigenaar van de auto, terwijl u voordelig en zorgeloos profiteert van een comfortabele auto.  

Full operational lease
Wanneer u gebruik maakt van full operational lease is Claxion als juridisch en economisch eigenaar van de leaseauto verantwoordelijk voor alle risico’s die daar aan verbonden zijn. Denk hierbij aan de wegenbelasting, verzekeringen en eventuele reparaties van de auto. Hierdoor hoeft u zich niet te verdiepen in de ontwikkelingen op de automarkt of het onderhoud van uw auto. De leaseauto staat op naam van Claxion en alles omtrent het de lease van de auto wordt voor u geregeld.

Netto operational lease
Ook bij deze vorm van operational lease blijft Claxion eigenaar van de leaseauto. Het restwaarde risico ligt bij de eigenaar, maar u bent als ondernemer verantwoordelijk voor de risico’s en kosten op het gebied van onderhoud, reparaties en verzekeringen. Netto operational lease is voornamelijk interessant wanneer u voor leasing kiest omdat u uw voertuig wilt financieren zonder deze op bedrijfsbalans te krijgen. Aan het einde van de leaseperiode heeft u de optie tot koop, waarbij u de auto tegen een restbedrag kunt overnemen en op uw naam laten zetten.     

Waarom operational lease?
Naast dat u als ondernemer niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de verzekering van uw leaseauto biedt operational lease nog diverse andere voordelen:

  • Geen risico op de restwaarde
  • Geen aanschafinvestering
  • U blijft no claim korting opbouwen
  • Altijd een representatieve auto voor uw bedrijf

Wanneer de leaseperiode afloopt, kunt u ervoor kiezen de auto te blijven huren tegen de afgesproken prijs, maar u kunt de auto ook kopen tegen de restwaarde. Natuurlijk is het ook mogelijk geen gebruik meer te maken van de auto en deze in te leveren.

Meer weten over operational lease?
Ontdek ook de voordelen van operational lease voor uw bedrijf! Bent u geïnteresseerd in operational lease of wilt u meer informatie over deze leasevorm ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. 
 

Alle leasevormen vergelijken Contact

Operational lease
Bel ons op: 088 - 374 17 51
of maak direct een afspraak

Copyright © 2024 Claxion // GSTALT